Het huis is voor 6 personen ontworpen; maximaal voor 8 gasten geschikt. Het heeft een grote keuken/eetkamer, ruime woonkamer en beschikt over vier slaapkamers. Iedere slaapkamer is voorzien van een tweepersoonsbed, eigen badkamer,  kledingkast, bureau en privé terrasje.  Op de plattegrond is de indeling te zien.

Omdat het huis enkele kilometers buiten het dorp in een heuvelachtig gebied ligt, is het alleen per (huur)auto bereikbaar. De route vergt een behendige chauffeur. In het gemengde landbouw- / natuurgebied moet rekening gehouden worden met geluid en andere praktische zaken – zie hier.

De verhuur van ons landhuis is sinds mei 2023 formeel van start gegaan en is door natuurhuisje.nl geselecteerd. Het is ook mogelijk direct bij ons te reserveren, waarbij  gasten 5% korting krijgen.

 

Voorzieningen

Algemeen Wifi
TV (geen NL zenders)
Eigen parkeerplaats
Keuken Oven
Fornuis
Koelkast
Vriezer
Magnetron
Vaatwasser
Borden / bestek
Glazen, bekers
Pannen / schalen
Waterkoker
Slaapkamers en
badkamers
Beddengoed
Extra kussens / dekens
Kledingkast
Handdoeken
Warm water
Zeep
Douchegel
Shampoo
Föhn
Praktisch Ecologische schoonmaak middelen Wasmachine
Droogrek
Wasdroger
Verwarming / verkoeling Houtkachel (woonkamer) Ventilator Airconditioning
Buiten Terras
Eettafel buiten
Zwembad (privé)
Tuin (privé)
Badlakens
Veiligheid EHBO-doos
Brandblussers
Rookmelder
Koolmonoxide-melder

Voor gezinnen met baby’s of kleine kinderen is het huis en de omgeving minder geschikt.
Huisdieren zijn niet toegestaan.

 

Plattegrond

Rekening houden met …

Toegangsweg Rijden door de bergen in Spanje is net even anders dan autorijden in Nederland. Op slingerende wegen is er soms een nauwe bocht zodat je even moet stoppen om een tegemoet komende (vracht)auto voor te laten gaan. Zo ook de weg naar ons huis. Na het dorp rijd je eerst 5 km op een smalle geasfalteerde weg, daarna volgt 800 m onverharde weg. Het huis ligt iets lager op de heuvel. Op dit moment is de privé weg naar beneden behoorlijk steil met een scherpe bocht.  (We wachten op het kadaster om een makkelijkere inrit te mogen maken.) Je kunt de auto ook halverwege of boven laten staan.
Zwembad Het zwembad is officieel nog een alberca: een waterreservoir. We zijn bezig de waterbak tot zwembad te legaliseren, maar voordat dit traject afgerond is, kunnen we het zwembad en naastliggend terras nog niet betegelen. Geen zorgen: er zijn skimmers en filtersysteem, het zwembadwater is schoon.
Wifi en telefoon Het huis ligt op een rustige plek, waardoor we van mobiel internet gebruik maken. De router staat op de bovenverdieping en wifi werkt nu alleen boven. Mobiele telefoons hebben overal goed bereik. Om in de slaapkamers beneden een filmpje op je tablet te kijken of te internetten, zal je van eigen data op telefoon gebruik moeten maken.
Geluid omgeving Het huis ligt tussen boomgaarden met olijf- en amandelbomen. In een landbouwgebied zijn er soms dagen met activiteiten die geluid maken: snoeien gebeurt met motorzagen, ploegen gaat met een tractor en soms zal een enkeling met een bosmaaier bezig zijn. Daarnaast is – afhankelijk van tijd, windrichting en bewolking – de snelweg te horen. Dit valt vooral op als je in je eentje bent.
Water Het huis is op het waterleidingnetwerk van Lanjarón aangesloten. Voor keuken, koken en douchen is dit prima: er komt officieel drinkwater uit de kranen. Toch adviseren we flessen bronwater voor directe consumptie. Verder: graag zuinig zijn met water – het voordeel van de vele zonne-uren in Andalusië gaat samen met klimatologische droogte.
Septic tank Buiten het dorp is er geen riolering, dus hebben we een septic tank. Dit is een ecologisch systeem en betekent dat je geen papier door het toilet kunt spoelen of met bleekmiddel kunt schoonmaken.
Afval In de directe omgeving zijn er geen afvalcontainers. Die staan wel in het dorp. Er zijn aparte containers voor (a) glas, (b) papier en karton, (c) verpakkingen van plastic, blik, melkpakken en (d) restafval.