Het landhuis ligt in het zuiden van Andalusië, tussen de Sierra Nevada en de Middellandse Zee.

Vanaf vliegveld Malaga is het 1:20 u rijden. Er zijn directe vluchten naar Malaga vanuit Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven. Je kunt ook vliegen op Granada (0:50 u rijden) met een overstap in Madrid of Barcelona.

Het dorp Lanjarón ligt op 12 minuten afstand. Een behendige chauffeur is wenselijk: de laatste 800 m is een onverharde boerenlandweg en de afrit naar het huis (nu nog) avontuurlijk. Het huis beschikt niet over airco omdat het ouderwetse Spaanse systeem van luiken dicht tijdens de heetste uren in de zomermaanden een milieuvriendelijke oplossing is.

Het dichtstbijzijnde dorp is Lanjarón, op 6 km afstand. Het dorp ligt op 750 m hoogte aan de voet van de Sierra Nevada; het huis in het heuvels ten zuiden van Lanjarón ligt op ongeveer 450 m hoogte. Door het verschil in hoogteligging is het op locatie meestal 2 tot 3 °C warmer dan in Lanjarón.

In het dorp zijn er bakkers, slagers, groentewinkels en enkele kleine supermarkten. Ook is er een medische hulppost. In Lanjarón zijn er veel restaurants en barretjes. Órgiva ligt op 12 km afstand. Dit is een iets groter dorp met meer winkels.

Binnen drie kwartier rijden ben je in Granada of aan de kust. Bij ‘omgeving’ (link) vind je meer informatie over wat er in de buurt te zien en doen is.